Allt ljus på Uppsala med hund

Uppsalas årliga festival för är en spektakulär händelse som hundägare också kan njuta av tillsammans med sina pälsklädda vänner. Förutom att beundra de fantastiska ljuskonstverken kan du och din fyrbenta vän också utforska stadens restauranger, barer och caféer. Här är några platser du och din hund kan besöka och värma er tillsammans!

OBS: Vi rekommenderar dig att ta kontakt med den restaurang, bar eller café som du tänkt besöka för att meddela att du tänkt besöka med hund, då detta önskas av många verksamheter.

Caféer

För alla som älskar sötsaker och vill ge sin älskade hund samma glädje är Dog Bakery ett måste. I det här kombinerade caféet och butiken är hyllorna fyllda med härliga pupcakes, hundkläder, koppel, hundöl, hundglass, hund-spa produkter, pupcorn, hundfoder…. Allt som gör hundlivet roligare och bättre, helt enkelt. Självklart finns det fika även för medföljande hussar och mattar.  Själva butiken är en rosa instagramdröm!

För en djupdykning i Uppsalas kaffekultur kan du besöka Arrenius & Company. Här kan du njuta av en av de mest utsökta kaffekopparna du kommer dricka i höst, med en atmosfär som andas kaffeentusiasm.

Landings konditori är en institution bland Uppsalas konditorier och är platsen där du hittar enastående värmande drycker och bakverk som sprider ljus i de mörkaste novemberkvällarna.

Hund med lysande halsband

Restauranger

I stadens varierande matlandskap finns några riktiga pärlor att upptäcka. Här är bara ett axplock som välkomnar fyrbenta vänner. Domtrappkällaren är en klassisk favorit som bjuder på både svensk och internationell mat i en historisk atmosfär.

Om variation är nyckeln till ditt hjärta, erbjuder Klang Market ett smörgåsbord av valmöjligheter. Här kan du följa dina smaklökar på en världsomspännande resa, från klassiska burgare och pizza till moderna bowls och trendiga maträtter från alla hörn av världen. Oavsett vad du är sugen på, så finns det något som passar din smak.

För en smakfull äventyrsresa som kombinerar Latinamerika och Asien i en häpnadsväckande fusion, finns The Loco – en något eklektisk restaurang mitt i stadens centrum. Om du är ute efter en rejäl burgarupplevelse, bör du istället göra en avstickare till Tugg Burgers, bara ett stenkast därifrån.

Människor utomhus med hundar på kvällen

Barer

Om du är en vinälskare, bör du definitivt besöka Vinbaren. De har ett brett urval av viner som du kan njuta av tillsammans med ditt sällskap av både två- och fyrbenta vänner.

Några steg ner för gatan, längs Fyrisån ligger D1, känt för sina kreativa drinkar och cocktailmeny och de erbjuder en härligt intim och elegant atmosfär där din fyrbenta vän kan sällskapa medan du slappnar av med en uppfriskande drink.

När vi ändå är inne på eleganta atmosfärer och förstklassiga drycker, tycker vi du ska bege dig till Grand Hotell Hörnan, som ligger alldeles nära ett av årets verk. Där är hundar välkomna i deras fina bar, vilket gör det till den perfekta platsen för en avslappnad kväll med stil.