Upptäck ljusfestivalen med vänner

En ljusfestival är ett perfekt tillfälle att dra ihop kompisgänget, kollegorna eller varför inte dina grannar och uppleva något nytt och spännande tillsammans. Här finns några tips på roliga och sociala aktiviteter i Uppsala under årets Allt ljus på Uppsala.

Varför inte börja vid Odinlund och ljusverk nr 12, Kickit Team Tennis, där ni kan tävla mot varandra? Upp till tio spelare kan tävla om att spela över ljusbollen till varandra, som flyger fram över marken i en rasande fart. Ett perfekt sätt att tvåla dit bästa kompisen eller för att bryta isen med en ny kontakt.

Ta er sedan ned för Drottninggatan till Taps Beer Bar för att provsmaka deras senaste tillskott i ölkranarna. Här hittar du fullfjädrade ölentusiaster både bland borden men framförallt bakom disken. Se till att inte fastna för länge i något av sällskapsspelen som finns till låns, ni har mycket ljusfestival kvar att uppleva!

Eftersom ni bara är ett stenkast från flera av ljusverken runt de historiska kvarteren – fasadprojektion på Upplandsmuseet och Dekanhuset, enorma portaler som hämtade ur en sci-fi-rulle vid Riddartorget eller mystisk undervattensvärld vid Rosénparken för att nämna några – är det ett perfekt utgångsläge att uppleva årets Allt ljus på Uppsala.

Nånstans längs vägen kommer ni bli kyliga, det är oundvikligt (men också en del av upplevelsen, vem har sagt att kultur är lätttillgänglig?) och då kan något varmt i magen göra susen. För den som verkligen kräver hetta finnas La Jefa, som bjuder på hantverkstacos längs de mysigare kvarteren av Svartbäcksgatan, vid Linnéträdgården. Eller varför inte stanna till vid Güntherska Hovkonditori & Schweizeris  mysiga uppvärmda uteservering, på en varm fäll? Dar kan ni även sitta och titta på andra festivaldeltagare när de testar ett av alla årets interaktiva ljusverk – On the wave of light.

Nu är ni snart klara med alla tolv ljusverk och säkert fyllda av massor av nya intryck. Men för er som känner att kvällen bara börjat kan ni alltid slutföra cirkeln och bege er till Kaliber Bar. Klassiska rockbarer i Los Angeles och Hollywood har fungerat som inspirationskällor – dekoren är fylld av snygga detaljer som gitarrer, bandtavlor och en fungerande jukebox.

Vill du hellre kittla de problemlösande synapserna mellan axlarna? Sväng förbi något av UniQuest hela 9 st (!) olika Escape Rooms och samarbete för att lösa mysterierna och ta er ut innan tiden rinner ut. Och vem vet, efteråt kanske ni vill svänga förbi det där verket som påverkade er lite extra? De lyser trots allt ända fram till kl 22, varje dag.