Karta | Allt ljus på Uppsala 

Karta

Årets ljusfestival är extra levande och ljusverken tänds upp olika datum. De allra flesta lyser upp stadskärnan 3–20 november mellan klockan 17-22.

Tio av ljusverken tänds kl. 18 torsdag den 3 november då ljusfestivalen startar. Ljusverken är fristående och du behöver inte följa numreringen på kartan. Besök alla eller välj dina favoriter! Ljusverket Uppsala slott – en resa i tiden , nr 11 på kartan, visas på Uppsala slotts fasad och lyser endast: kl. 18-20 den 3, 9 och 19 november. Ljusverket Great Minds, tänds upp onsdag den 9 november och var verket är placerat, är överraskning fram tills dess.

På kartan kan du klicka på siffrorna för att läsa mer om varje verk. Zooma ut för att se alla ljusverk och hela kartan.

Appen Uppsala konst & kultur
I år finns ljusverken även med i appen Uppsala konst och kulturarv som visar var verken är och följer din egen position i realtid. I appen hittar du också flera vandringar om Uppsalas offentliga konstverk och historiska vandringar. Ladda ned appen på Google Play eller App Store.

Låna en karta i Allt ljus på Uppsala-brevlådorna 
Nytt för i år är även Allt ljus på Uppsala-brevlådorna där du kan låna en karta. Brevlådorna är placerade på sex ställen i innerstaden: utanför UKK, Centralstationen, Forumtorget, Klosterlekparken, Odinslund och Svandammen, och när du använt klart din karta får du gärna sätta tillbaka den i en brevlåda eller ge den till en vän. Kartorna fylls även på med jämna mellanrum. Skulle kartorna vara slut, använd i stället den digitala kartan, ladda ner appen Uppsala konst och kulturarv eller fota av en av de stora kartorna som du hittar på vid Svandammen och Centralstationen.