Karta

Årets ljusfestival lyser upp stadskärnan 10–26 november mellan klockan 17.00-22.00.

Ljusverken är fristående och du behöver inte följa numreringen på kartan. Besök alla eller välj dina favoriter!

Appen Uppsala konst & kultur
Precis som förra året finns ljusverken även med i appen Uppsala konst och kulturarv som visar var verken är och följer din egen position i realtid. Ladda ned appen på Google Play eller App Store. Glöm inte att aktivera dina notiser för att få veta när du är i närheten av ett ljusverk och enklare hitta rätt! När du startat guiden i appen och om du har godkänt att appen får åtkomst till din position och aktiverat notiser kommer du att få en notis när du är i närheten av ett ljusverk. Du får bara notis vid det enskilda ljusverket en gång. Om du varit inne på sidan för ett ljusverk och tittat på bilden och texten kommer du inte få en notis om det igen. För att nollställa guiden tryck på rensa innan du påbörjar guiden igen.

I appen hittar du också flera vandringar om Uppsalas offentliga konstverk och historiska vandringar.

Låna en karta i Allt ljus på Uppsala-brevlådorna 
I Allt ljus på Uppsala-brevlådorna kan du låna en karta. Brevlådorna är placerade på sex ställen i innerstaden från 10 november:

  1. Korsningen Kungsängsgatan/Bredgränd
  2. Rosénparken
  3. Odinslund
  4. Resecentrum
  5. Stora torget

När du använt klart din karta får du gärna sätta tillbaka den i en brevlåda eller ge den till en vän. Kartorna fylls även på med jämna mellanrum. Skulle kartorna vara slut, använd i stället den digitala kartan, ladda ner appen Uppsala konst och kulturarv eller fota av en av de stora kartorna som du hittar på vid Svandammen och Centralstationen.

Du kan även ladda ned en PDF-karta.