Om Allt ljus på Uppsala

Den årliga ljusfestivalen Allt ljus på Uppsala är ett uppskattat evenemang som pågår under tre veckor i november. Stadskärnan förvandlas till en upplyst scen där platser, byggnader, gator och torg blir stjärnor. Tillsammans med nationella och internationella konstnärer, designers och kreativa team berättar vi historier, förmedlar budskap och riktar fokus på det speciella och unika.

Ljusfestivalens historia

Allt ljus på Uppsala har arrangerats sedan 2008. Till en början, vartannat år, men sedan 2018 arrangeras ljusfestivalen varje år, med undantag för pandemin år 2020 då festivalen ställdes in.

Ljusfestivalens syftet är att välkomna uppsalabor och besökare att ta del av city under en av årets mörkaste månader. Tillsammans med näringslivet och organisationer bjuder vi in till att utforska vår stadskärna med nya ögon – tillsammans med familj, vänner, kollegor, grannar eller på egen hand.

Arrangörer

Allt ljus på Uppsala arrangeras av Uppsala kommun och Uppsala City och möjliggörs av våra ljusvärdar och partners. Destination Uppsala projektleder och marknadsför evenemanget.