Allt ljus på Uppsala ❤ Villa Anna

Allt ljus på Uppsala är ett evenemang präglat av kreativitet. Det faller sig därför naturligt att våra samarbetspartners delar det intresset med oss. I år samarbetar vi med Villa Anna, ett unikt hotell i hjärtat av de historiska kvarteren i Uppsala där många av våra ljusverk har fått ta plats. Under tre kvällar ackompanjeras ljusfestivalen av en gastronomisk resa tillsammans med Villa Annas prisbelönta restaurang och erbjuder våra besökare att ta del av en exklusiv matupplevelse.

– Vi minns när passionen slog rot på Villa Anna. Det var för 15 år sedan och allt handlade om lusten till maten, köket och det kreativa gastronomiska hantverket. Efter våra 15 lustfyllda år är det en sådan stor ära att Villa Anna får göra en avsmakningsmeny som speglar evenemanget Allt ljus på Uppsala, berättar Markus Arkevid och Josefine Milton, Villa Anna.

Under tre kvällar kommer Villa Anna att erbjuda ett annorlunda gästspel, där varje ljusverk i årets festival kommer att gestaltas i en komposition av mat och dryck i kombination.

– Vi litar på oss själva och på vårt skapande, vi vill att våra besökare ska vara med om något speciellt, att samlas kring ett bord för att umgås kring mat och dryck kan verkligen vara magiskt. I vårt skapande utgår vi självklart från hållbarhetsperspektivet som också är en delat av festivalens tema. Vi tar kreativ höjd på allt vi kan ta vara på och arbetar dessutom med det lokala skafferiet. Middagen kommer att bli ett konstverk i sig.

Gästspelet kommer att äga rum exklusivt på Villa Anna den 12, 13 och 14 november. Bokningen öppnar den 27 september.

Under Allt ljus på Uppsala kommer Villa Anna också att erbjuda ett chokladstopp där både guidade turer och spontana besökare är välkomna. Tillgängliga datum: 8 – 9 och 12 – 16 november.

Mer information kommer under hösten.