Otherworldly

Information

När: 2 november - 6 november

Tid: 11:00 - 17:00

Var: Uppsala konsert & kongress, se karta

Kategori: Kultur Musik Utställning Visning

Pris: Biljetter till Otherworldly säljs som 1-, 2- eller 3-dagarspass och kostar 400, 720 respektive 900 kr

Dela

Den 2 november 2022 slår UKK upp portarna till Otherworldly – en helt ny festival för digital konst och elektronisk musik.

För programmet står UKK i tätt samarbete med konstnären och regissören Peder Bjurman samt musikern och kompositören Christian Hutchinson-Berg från Kite.

På torget utanför Uppsala Konsert & Kongress svävar DROM. Skulpturen, som är en del av Allt ljus på Uppsala, är utförd av konstnären Torbjörn Berg och smeden Anders Klingmark efter koncept av Peder Bjurman. DROM är en hyllning till utopiernas nödvändighet och en påminnelse om deras relativa farlighet.

Förutom DROM kommer det vara konst runtom i huset. I Sal B har The Air Loom världspremiär, ett tekniskt avancerat verk av Peder Bjurman och Mark Holthusen på temat voyeurism och övervakning. I Sal C visas Alexandra Daisy Ginbergs verk The Substitute, som utforskar en paradox: vår önskan att skapa nya livsformer samtidigt som vi försummar de redan existerande.

Förutom konsten, fylls huset med ett musikprogram som inleds på onsdagen när musikern, kompositören och ljuddesignern Teho Teardo och multikonstnären Blixa Bargeld, med förstärkning av Malvakvartetten, intar Stora salen. Öppningskonserten följs av en klubbspelning med Klara Lewis och Peder Mannerfelt i Sal D, som med fjolårets hyllade EP i bagaget bjuder in till en drömsk timme.

Dag två kliver vi in i den enigmatiske Abul Mogards atmosfäriska ljudlandskap för att sedan ta del av ett möte mellan två lika egensinniga som likasinnade musikaliska själar när Julia Kent och David Coulter framför helt nyskriven musik.

Spännvidden blir stor även på den tredje dagen, då SØS Gunver Ryberg, Alva Noto och Puce Mary avlöser varandra.

Läs mer på www.ukk.se/otherworldly